Островок_рыбака

Рыбачим правильно



Особенности нереста плотвы
Нерест плотвы проходит в конце апреля или в начале мая и зависит от погодных условий. Если весна выдалась теплой, то плотва может начать нереститься уже в середине апреля. В целом, нерест плотвы начинается тогда, когда температура воды достигнет 10-15 градусов. Плотва нерестится раньше судака, леща и сома, но позже жереха, окуня и щуки. Перед самым нерестом плотва становится шероховатой на ощупь, что говорит о скором начале нереста. Процесс икрометания проходит в одну стадию, и его продолжительность составляет не более 10 дней. Нерест плотвы проходит в заливах рек и на мелководных участках озер. В процессе нереста плотва сбивается в большие стаи, которые могут достигать десятитысячных размеров. Самка плотвы мечет икру...

Чому щука нереститься першою?
Щука вважається найпоширенішим в Україні хижаком серед риб. Це неймовірно чудова та смачна риба, яку прагне зловити як риболов - початківець, так і досвідчений рибак. Але для того, щоб риболовля на щуку була успішною, потрібно знати не лише про її поведінку та спосіб життя, а й особливості нересту. Щука тримається переважно у водах з тихим плином: річках, ставках, озерах, в яких береги порослі травою та очеретом. Найбільші особини тримаються на глибині, дрібні та середні – надають перевагу неглибоким трав’янистим місцям, де і підстерігають здобич. Нерест щуки – це щось дивовижне, оскільки починається він дуже рано та проходить дещо інакше, ніж в інших риб. Нерест щуки починається при температурі води...